Produktgruppe

Kulfilter

Et Kulfilter er lavet af aktivt kul, som er mikroporøst kul, der er produceret af trækul enten ved en fysisk eller kemisk aktivering. Kullet kan derefter bruges til forskellige rensningsprocesser. Hvilken form kullet har, efter aktivering, er forskelligt alt efter hvilket formål det skal bruges til.

Da aktivt kul er virkelig god til at absorbere dårlig lugt i de miljøer, de bliver placeret i, er det oplagt at bruge det til at rense luften, der kommer ind i huse og bygninger udefra.

Levetiden på et kulfilter varierer meget efter hvor meget luft og gasser den absorberer. Det er derfor nødvendigt for dig at observere ændringer i luftkvaliteten efter nogle måneders tid.

Vil du have et uforpligtende tilbud?

Send dine oplysninger til os, så kontakter vi dig inden for 24 timer (alle hverdage).

Produktion af kulfiltre

Vores carbon filtre er produceret på vores egen fabrik i Farum. Kulfiltre er aktivt kul opbygget som enten måtte eller i en robust ramme, som indeholder brikker/kuber af aktivt kul. Hver kube er støbt med 100% aktivt kul og har en størrelse på 48x48 mm med 676 kanaler pr. celle. Et typisk filter består af 40-60 kuber – så 676 kanaler pr. kube giver i alt 27-40.000 kanaler. Dette giver altså et uhørt stort overfladeareal og høj vægtfylde i dit kulfilter i plastrammen

Det er vigtigt at have i mente, at et kulfilter vil være et supplement til det eksisterende filter i ventilationsanlægget, som for eksempel et grovfilter

Kulfilteret monteres efter det primære filter, da grovfilteret filtrerer partikler som støv op først. Kulfilter-laget vil derefter absorbere de lugte, der måtte være i luften.

Fordele

  • Fjerner lugtgener
  • Høj kvalitet
  • Stort overfladeareal
  • Lang levetid
  • Mindsker indsugningen af skadelige partikler

Undgå spildtid i trafikken

Gennem et samarbejde med Danfilter kan du både spare penge og tid. Som erhverskunde behøver du ikke at handle hos flere forskellige producenter, du kan få det hele hos os.

Læs mere

Bæredygtighed højt prioriteret

Bæredygtighed har altid været noget som vi hos Danfilter har prioriteret højt. Vi er med i kampen om at mindske klimaaftrykket og har derfor taget bæredygtigheden til os. Hver dag bestræber vi os efter at vores produktion og hverdag forekommer mere bæredygtigt.

Da vi ikke selv producerer alle vores filtre, er det vigtigt for os at stille krav til vores samarbejdspartnere og leverandører om bæredygtigheden af produkterne.

På vores fproduktionasanlæg i Farum anvender vi udelukkende vedvarende energi til produktionen af filtrene og vi har opfundet et alternativ til plastrammen på panelfiltrene, så vi i 2021 sparede kloden for 30 tons plast.

Læs mere om vores bæredygtige profil