Bæredygtighed

Vores bæredygtige profil

Hos Danfilter har vi en stærk ambition om hele tiden at være på forkant og dermed også at være med til at reducere klimaaftrykket fra produktionen af vores filtre. Derfor vil vi gerne tydeliggøre, at vi er stolte af, at vi som virksomhed tager problemstillingerne omkring vores klima seriøst og at vi gør noget ved det.

Vi er overbeviste om, at det, der er det rigtige for vores kunder, også er er det rigtige for planeten. Vi tror på, at vi sammen med vores kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere kan være med til at forme en grønnere fremtid. Det er naturligt for os at have fokus på bæredygtighed, for hvis det er vigtigt for samfundet, er det vigtigt for os!

Vi arbejder og udvikler kontinuerligt på at forbedre vores produktion, så den bliver mindre miljøbelastende, ved at optimere vores processer, så vi i sidste ende genererer mindre affald og bruger mindre energi pr. produceret filter.
På den måde reducerer vi vores klimaaftryk.

Vi har et grønt fokus i alt vi gør, og vi ser det som vores vigtigste mål at skabe produkter, der skader miljøet mindst muligt og samtidig skaber det bedste indeklima for slutbrugeren.

Vi har fokus på:

50-80% af vores fibre kommer fra genbrugsplast

  • 50-80% af vores fibre kommer fra genbrugsplast

Mindre transport

  • Produktion i Danmark
  • Minimal transport af råvare og færdigt produkt

Al virksomhedens strøm er grøn energi

  • Strøm fra sol- og vindenergi

Mindre kødforbrug og lokale råvarer

  • Lokalt produceret frugt og grønt
  • Kødforbrug mindsket med 20%

Filterskifte er faktisk vigtigt for miljøet

Det er ikke kun fordi, vi er helt vilde med ventilationsfiltre og indeklima, at vi taler om vigtigheden i at skifte dit filter. Til dels kan det være farligt at indånde luften, hvis dit filter f.eks. har svampesporer eller andet, men et brugt filter har også en høj brændbarhed. Da vores filtre udelukkende er lavet af brændbart materiale, kan de smides ud i restaffald og herefter blive omdannet til ny energi i form af centralvarme og el.

Få filtre af dine gamle flasker

I dag bliver en stor del plastflasker og andre produkter lavet i klart plast genanvendt, for at undgå det store spild af plast på jord og i vores have. Ønsket om genanvendeligt plast har været et krav fra vores side af, når vi har skulle vælge, hvilke leverandører vi i Danfilter ønsker at samarbejde med. For os har det været en helt naturlig del af vores udvikling, at vi kun vælger og samarbejder med virksomheder, der har en grøn profil, arbejder miljøvenligt og benytter genanvendte materialer.

Grønt at producere lokalt

Vi går op i bæredygtighed, og producerer derfor lokalt. Læs med og bliv klogere på lokal produktion og hvilke fordele, der følger med.

Læs mere