Indeklima på skoler

Indeklima på skoler

Danfilter har undersøgt om der er en sammenhæng mellem indeklimaet på skolerne og elevernes præstationsevne. 

En rapport udarbejdet af Danmarks Tekniske Universitet, DTU, og Danish Science Factory undersøger netop denne problematik og resultaterne taler for sig selv – udluftning og et sundt indeklima er vigtigt for både helbredet, indlæringsevnen og præstationsevnen.

De fleste af os har oplevet hvordan tung luft og dårlig udluftning kan påvirke vores hverdag på arbejdspladsen eller i klasselokalet. Et dårligt indeklima skyldes hovedsageligt dårlig eller ingen ventilation og kan føre til gener såsom hovedpine og kvalme, hvilket kan påvirke vores indlæringsevne og præstationsevne.

Ventilation hjælper på præstationen

Rapporten viser, at et dårligt indeklima i klasselokalet påvirker elevernes indlærings evne – der er altså en sammenhæng mellem præstationen hos eleverne og indeklimaet. Dog fortæller rapporten også, at en fordobling af ventilation – hvis det sker fra et dårligt udgangspunkt – kan medføre en fremgang i præsentationen hos eleverne med 10 procent.

Udskiftning af luften og filtrering af eventuelle skadelige partikler kan altså øge præstationens- og indlæringsevnen hos folkeskoleelever, men de samme faktorer gør sig også gældende på arbejdspladser og i hjemmet.

Det dårlige indeklima gør os trætte og giver os hovedpine, hvorfor det bliver svært at udføre sit job eller høre efter i undervisningen.

Vi anbefaler altid, at have den nødvendige ventilation og de korrekte filtre for at opnå det bedst mulige resultat. Et godt indeklima er også nødvendigt for vores helbred og velvære. Hvis din skole eller virksomhed har brug for hjælp til at få et godt indeklima, kan du gennem Danfilter få de rette filtre og et skræddersyet tilbud.
I dag indbygges ventilationsanlæg i de fleste ny byggerier, og hvis din skole eller virksomhed skulle være så heldig at have et ventilationsanlæg i forvejen, så kan du nemt få fat i filtre, der passer til det gældende anlæg.

Hos Danfilter har vi stor erfaring med filtrering og kan hjælpe og rådgive omkring forbedring af indeklimaet. Kontakt vores kundeservice og hør mere.

 

Kilder:
Realdania
Tv2 Nyhederne

Læs næste

Luftforurening og helbred
ISO standarder