Pollenallergi på arbejdet

Pollenallergi på arbejdet

Der er op til en million danskere der lider af pollenallergi, hvilket vil sige at der med høj sandsynlighed er flere i din virksomhed der ikke kan tåle pollen.

Det er vigtigt at man kan tage på arbejde, sidde indenfor og lave sine arbejdsopgaver uden at blive generet af det miljø man sidder i. Hvis man lider af pollenallergi, kan man nemt tro at man bare skal holde sig indendørs for at undgå pollen, men hver gang der er en dør åben kan der komme pollen ind. For at gøre din arbejdsplads fri for pollen, kan du gennem et mekanisk ventilationssystem tilfører et pollenfilter, som kan fjerne op til 95% af alt pollen i dit friskluftsystem.


Danfilters pollenfiltre kan hjælpe

Med et pollenfilter fra Danfilter, og jævnligt filterskift, vil den som har allergi, få en helt ny oplevelse af indeklimaet. Et pollenfilter anvendes kun på friskluft siden af ventilationsanlægget, da det her kan sortere de små pollen partikler fra, og personen med pollenallergi kan trække vejret helt normalt.

Et mekanisk ventilation har mange fordele, da det virker ved, at ventilationsanlæggene suger luften inde fra arbejdspladsen, for derefter at blæse frisk og filtreret luft ind igen. Ventilationen sikrer at de skadelige partikler udefra, bliver filtreret fra.

I Danmark er der flest der er allergisk over for græs, bynke og birk. Dette vil kunne blive sorteret fra gennem et pollenfilter eller et SafeAir filter fra Danfilter.

Hjælp dine ansatte med at undgå en arbejdsplads fyldt med pollen.

Læs næste

Arbejdsmiljø