Bæredygtighed

Vores bæredygtige profil

Hos Danfilter har vi en stærk og bæredygtig kultur, da det er vigtigt for os at være med til at mindske klimaaftrykket, samt vil vi gerne tydeliggøre at vi er stolte af, at vi som virksomhed tager problemstillingerne omkring vores klima seriøst og gør noget ved det.

Vi er overbeviste om, at det der er det rigtige for vores kunder også er det rigtige for planeten. Vi tror på at sammen med vores kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere kan vi være med til at forme en grønnere fremtid. Det er naturligt for os at have fokus på bæredygtighed, for hvis det er vigtigt for samfundet, er det også vigtigt for os!

Vi arbejder og udvikler på at gøre vores produktion så bæredygtig som muligt ved at optimere vores processer, så vi i sidste ende producerer mindre affald og bruger mindre energi pr. produceret filter. På den måde bidrager vi til at mindske klimaaftrykket, og sørger for at vi som virksomhed ikke udleder store mængder af forurenende stoffer.

Vi har derfor et grønt fokus i alt vi gør, om det er vores kantineordning eller på vores filterfabrik, så ser vi det som vores vigtigste mål, at skabe miljørigtige produkter, der skaber det bedste indeklima for slutbrugeren. 

Vi har fokus på:

 50-80% af vores fibre kommer fra genbrugsplast
• Pantflasker bliver til nye filtre

recycling-bottle

Mindre transport
• Produktion i Danmark
• Minimere transport af råvare og færdigt produkt

truck-cargo

Al virksomhedens strøm er grøn energi
• Strøm fra sol- og vindenergi

renewable-energy-solar-panel

Mindre kødforbrug og lokale råvare
• Lokalt produceret frugt og grønt
• Kødforbrug mindsket med 20%

animal-products-drumsticks

Filterskifte er faktisk vigtigt for miljøet

Det er ikke kun fordi vi er helt vilde med ventilationsfiltre og indeklimaet, at vi taler om vigtigheden i at skifte dit filter. Til dels kan det være farligt at indånde luften, hvis dit filter f.eks. har svampespore eller andet, men et brugt filter har faktisk også en høj brændbarhed. Da vores filtre udelukkende er lavet af brændbart materiale, kan de sagtens smides ud og herefter bliver de omdannet til ny energi i form af centralvarme og el - på den måde kan man godt lidt se, sit filter som en gave for miljøet og indeklimaet.

Få filtre af dine gamle flasker

I dag bliver en stor del af plastikflasker og andre produkter lavet i klart plast genanvendt, for at undgå den store spild af plastik på jord og i vores have. Ønsket om genanvendeligt plast har været et krav fra vores side af, når vi har skulle vælge hvilke leverandører vi i Danfilter ønsker at samarbejde med. For os har det været en helt naturlig del af vores udvikling, at vi kun vælger og samarbejder med virksomheder, der har en grøn profil, arbejder miljøvenligt og benytter genbrugsmaterialer.

Grønt at producere lokalt

Vi går op i bæredygtighed, og producerer derfor lokalt.

Læs med og bliv klogere på lokal produktion
og hvilke fordele, der følger med.

Læs mere

Læs mere om os

Vi tager ansvar

Om danfilter

no glass

dansk producent

keyboard_arrow_up